Paluscio cu pesto: o nouă rețetă pentru o mâncare tradițională

Paliushki iubește orice fel de adaos

Palyushki este o mâncare ucraineană făcută din piure de cartofi. Lucrul interesant este că poate fi gătit la orice gust. La urma urmei, sosul nu este principalul lucru din el. Mai ales pentru post puteți găti palyushki cu dressing slab. TSN.ua împărtășește rețeta pentru pesto palyushki de la câștigătorul „MasterChef” Alina Burik.

Rețetă

Ingrediente:

  • 700 g cartofi (deja decojiți)
  • 1 lingură de sare
  • piper aromat
  • frunză de dafin
  • 50 g cremă de nucă de cocos
  • 250 g făină
  • 100 g nuci caju (înmuiate în prealabil timp de câteva ore în apă rece)
  • 3 căței de usturoi
  • 80 g spanac
  • 20 g busuioc
  • 1 avocado
  • 2 linguri de suc de lămâie
  • 75 g ulei de măsline.

Preparare

  1. Se taie cartofii în cuburi mici, se toarnă apă peste ei. Se adaugă piper aromat, sare și foaie de dafin.
  2. Când cartofii sunt fierți – scurgeți apa, adăugați făina și crema de cocos. Frământați aluatul, împărțiți-l în bucăți și faceți cârnați din fiecare. Tăiați-l în bucăți de câțiva centimetri. Fierbeți-le în apă clocotită.
  3. Pregătiți sosul. Într-un blender, tocați caju, spanac, busuioc, avocado. Se adaugă suc de lămâie și ulei de măsline, sare și piper.
  4. Puneți amestecul verde și pesmetul paleo în tigaie. Se amestecă bine și se fierbe timp de câteva minute.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei