Nutriționiștii au numit 6 alimente pe care este periculos să le păstrezi pe ușa frigiderului

Foto: din surse deschise

Setarea temperaturii de pe ușă nu este potrivită pentru depozitarea anumitor produse

Ușa frigiderului este o modalitate excelentă de a vă depozita alimentele preferate. Acestea sunt vizibile, ușor de luat și pot fi aranjate estetic. Cu toate acestea, din cauza temperaturilor mai scăzute, depozitarea unor alimente pe ușa frigiderului le poate face să se strice rapid și să-și deterioreze calitatea, scrie RealSimple.

Nutriționiștii au împărtășit ce alimente nu ar trebui niciodată depozitate pe ușa frigiderului și pentru care alimente ar fi un loc excelent.

1. Carne (inclusiv carne de pasăre și fructe de mare)

Regula generală este că, dacă este un produs de origine animală, acesta nu ar trebui depozitat pe ușa frigiderului. „Aceste produse trebuie depozitate întotdeauna pe raftul de jos al frigiderului. Doar în cazul în care sucul se scurge afară, astfel încât să nu ajungă pe alte alimente și să provoace contaminare încrucișată”, explică nutriționistul certificat Rachel Gargano. „De asemenea, fluctuațiile temperaturii ușii frigiderului pot duce la o creștere mai mare a bacteriilor în aceste alimente.” Chiar dacă dezghețați carnea, ușa frigiderului este un loc foarte rău pentru aceasta.

2. Laptele

„Laptele trebuie depozitat pe raftul interior din spatele frigiderului”, spune Gargano. Acesta este locul unde frigiderul rămâne cel mai rece, iar depozitarea lui aici poate ajuta la păstrarea laptelui proaspăt mai mult timp.

3- Iaurtul

„Deși multe uși de frigider au locuri convenabile pentru a depozita alimente precum ouăle, laptele, brânza și iaurtul, Departamentul Agriculturii din SUA recomandă evitarea acestui spațiu pentru produsele perisabile”, spune nutriționistul certificat Stacy Woodson. În schimb, păstrați acele locuri pentru gemuri, muștar și alte condimente care nu conțin lactate.

4. Ouăle

„Ouăle trebuie depozitate în cutii de carton pe un raft”, spune Gargano. „Depozitarea lor în cutii de carton poate ajuta la menținerea nivelului adecvat de umiditate, iar depozitarea lor în interiorul frigiderului va preveni fluctuațiile de temperatură care le pot face să se strice mai devreme decât este necesar.”

5. Fructe și legume

„Deși fructele și legumele sunt un pic mai puțin sensibile la fluctuațiile de temperatură, acestea se păstrează mai mult timp cu un nivel corect de umiditate”, împărtășește Gargano. Ea remarcă faptul că lădițele pentru legume sunt locul perfect pentru a păstra produsele proaspete mai mult timp.

6. Vinul

Deși băuturile se păstrează de obicei bine pe ușa frigiderului, vinul este o excepție, în special sticlele deschise. Păstrarea vinului la o temperatură constantă (și, prin urmare, nu pe ușa frigiderului) ajută la prevenirea oxidării și ajută vinul să își păstreze calitatea pentru o perioadă mai lungă de timp.

În locul produselor perisabile, nutriționiștii recomandă să păstrați spațiu pe ușa frigiderului pentru conservele precum murăturile, sosurile și nucile.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei