Foto: din surse deschise
Decorați cu fulgi de ciocolată dacă doriți și serviți pentru o masă festivă
Cașul de Paște cu prune uscate, dacă este făcut cu ciocolată amară, va deveni decorul principal al mesei de Paște.
Un astfel de Paște delicios cu prune uscate se prepară din cașcaval cu vanilie și cașcaval cu ciocolată neagră. Tot ce trebuie să faceți este să așezați alternativ ambele mase de caș într-o matriță. Alternarea celor două straturi contrastante nu numai că va da desertului un aspect festiv, dar îi va face și aroma și mai interesantă. În loc de migdale, poți folosi orice altă nucă pe placul tău: de la alune la caju, sau fistic, scrie Focus.
Cheesecake de Paște cu prune uscate
Ingrediente:
- brânză de vaci 5% – 500 g
- unt – 150 g
- trei gălbenușuri;
- smântână 30% – 0,5 cană;
- ciocolată amară – 60 g;
- prune uscate – 50 g;
- caise – 50 g;
- sultane – 50 g;
- migdale prăjite – 50 g;
- zahăr – 0,75 cană;
- zahăr vanilat – 1 linguriță.
Preparare: 1:
- Prune, caise și sultane – se spală bine, se toarnă apă caldă și se lasă timp de 30 de minute. Apoi se usucă și se taie mărunt. Se freacă brânza de vaci printr-o sită fină.
- Scoateți untul din frigider în avans – trebuie să devină moale. Răciți bine smântâna. Bateți untul înmuiat cu zahărul până devine alb. Unul câte unul, adăugați gălbenușurile și bateți bine. Se adaugă zahărul vanilat și brânza de vaci frecată printr-o sită.
- Bateți frișca rece până obțineți o spumă tare. Se adaugă frișca, fructele uscate tocate și migdalele la amestecul de cașcaval și se amestecă bine. Se împarte amestecul în 2 părți.
- Se topește ciocolata amăruie într-o baie de apă și se adaugă la o parte din amestecul de caș. Se amestecă bine.
- Acoperiți forma de caș cu pânză de mestecat umedă. Stratificați amestecul de cremă și ciocolată. Acoperiți cu marginile pânzei de mestecat, puneți o oală sub presiune și păstrați la frigider timp de 10-12 ore.
- Când este gata, răsturnați cu grijă pasta cremoasă de ciocolată cu prune uscate pe un vas și scoateți-o din formă. Dacă doriți, decorați cu fulgi de ciocolată și serviți la masa festivă.