Foto: din surse publice
Anghinarele pot fi consumate calde sau reci, frunză cu frunză
Legendarul bucătar și profesor de gătit Jacques Pépin a dezvăluit cum să mănânci anghinare în mod corespunzător, numind cele mai bune moduri de a le găti, scrie marthastewart.com.
Ce gust au anghinarele
Se remarcă faptul că anghinarea gătită are gust de cartofi amestecați cu castane și sparanghel.
Garniturile tradiționale pentru anghinare includ lămâie și unt topit sau sos hollandaise atunci când sunt servite calde, și maioneză sau vinaigrette atunci când sunt servite reci.
Ce conține o anghinare
Dacă nu știți ce se mănâncă într-un anghinare, părțile sale comestibile includ tulpina decojită, baza fiecărei frunzulițe (bractee) și miezul.
Anghinarea poate fi consumată caldă sau rece, frunză cu frunză. Este un aliment mâncat cu mâinile până în centrul oreganoului, de asemenea, este mai bine răzuit cu ajutorul unei linguri. Și miezul de anghinare este indicat să fie savurat prin înmuierea feliilor în ulei cald sau maioneză rece.
Cum să gătești anghinare proaspătă – sfaturi de bucătar
Potrivit expertului bucătar Jacques Pépin, cel mai simplu mod poate fi cel mai bun mod. El recomandă fierberea sau aburirea anghinarelor întregi.
În funcție de mărimea lor, fierberea sau aburirea anghinarelor poate dura între 10 și 30 de minute. Acestea sunt gata atunci când baza lor a devenit moale.
După ce anghinarele sunt fierte sau fierte la abur, o metodă alternativă este să le tăiați în jumătate, să le ungeți cu unt și să le prăjiți, ceea ce le va da o aromă mai dulce. Gătiți-le în acest fel timp de câteva minute, până când marginile se rumenesc.