„Călărețul de bronz”: cum să faci o găluște delicioasă din două tipuri de aluat

Foto: din surse deschise

Se prepară atât pentru sărbători, cât și pentru ceai pentru fiecare zi

Platzok este o prăjitură ucraineană, cehă și poloneză. Poate fi fie o prăjitură, fie o plăcintă scăzută. Se prepară atât pentru sărbători, cât și pentru ceai în fiecare zi. Există multe rețete pentru acest desert. În special, prăjitura „Călărețul de bronz” este foarte gustoasă.

Autorul blogului culinar „Rețete gustoase pentru fiecare zi” a împărtășit o rețetă dovedită pentru produse de patiserie.

Găluște „Călărețul de bronz”

Ingrediente:

Pentru aluatul de miere:

  • unt/spread/margarină – 100 gr;
  • zahăr – 200 gr;
  • miere – 2 linguri. l;
  • ouă – 2 buc;
  • bicarbonat de sodiu – 1,5 lingurițe (stinge);
  • făină – 500 gr.

Pentru aluatul cu semințe de mac:

  • ouă – 3 buc;
  • zahăr – 250 gr;
  • smântână – 250 ml;
  • amoniu – 1 linguriță;
  • mac – 350 g;
  • făină – 250 g.

Pentru cremă:

  • unt – 500 gr;
  • lapte condensat (fiert) – 500 gr.

Mod de preparare:

  1. Mai întâi pregătim aluatul de miere. Se încălzesc untul, zahărul, mierea pe baie de apă, se adaugă ouăle bătute. Amestecând, țineți până când untul și zahărul sunt complet dizolvate. Amestecul trebuie să fie fierbinte, dar nu să fiarbă.
  2. Adăugați bicarbonatul de sodiu stins cu oțet în cel fierbinte, amestecați și scoateți din baia de apă și lăsați să se răcească complet.
  3. Cerneți treptat făina în amestecul răcit și frământați aluatul. Aluatul trebuie să fie elastic și moale, ușor lipicios. Puneți aluatul în frigider timp de o oră.
  4. Apoi, împărțiți aluatul în cinci părți. Se taie 6 dreptunghiuri egale (5 pentru aluatul cu miere și 1 pentru aluatul cu mac) din pergament, măsurând 24 x 33 cm. Întindeți fiecare 1/5 din aluatul de miere la dimensiunea pergamentului, pudrând ambele părți cu făină.
  5. Coaceți prăjiturile în cuptorul preîncălzit la 180 de grade până devin aurii (aproximativ 7-8 minute).
  6. Acum pregătiți aluatul cu semințe de mac. Bateți bine ouăle cu zahărul. Se adaugă smântâna, amoniacul și semințele de mac uscate. Se cerne treptat făina, se bate până la omogenizare. Puneți pergament pe fundul unei forme cu pereți, așezați aluatul și coaceți la 150 de grade până când este gata. Verificați gradul de pregătire cu o scobitoare de lemn sau un băț de chibrit. Dacă aluatul este gata, bățul va rămâne uscat după străpungere.
  7. Când prăjitura cu semințe de mac s-a răcit, tăiați-o pe lungime în două bucăți.
  8. Pentru cremă, la untul bătut până obțineți o masă umflată adăugați și bateți treptat laptele condensat. La finalul bătăii se pot adăuga câteva linguri de coniac, dacă se dorește.
  9. Ultima etapă este asamblarea. Ungeți fiecare prăjitură cu cremă și suprapuneți în această ordine: două prăjituri cu miere – mac – miere – mac – două prăjituri cu miere. Se taie marginile și se decorează după dorință. Se lasă la infuzat.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei