Acest ingredient va face desertul și mai gustos: expertul culinar dezvăluie rețeta pentru tiramisu perfect

Acest desert rafinat este preferat de mulți iubitori de dulciuri

Tiramisu este un desert italian clasic care nu trebuie să fie copt. Mulți oameni îl vor iubi, dar datorită rețetei celebrei bucătărese Mary Berry, acest desert va deveni și mai delicios. Express scrie despre aceasta.

În același timp, publicația adaugă că la această rețetă trebuie adăugat un ingredient secret, și anume vinul Marsala.

Rețeta

Ingrediente:

  • 6 ouă, albușurile și gălbenușurile separate;
  • 200 g zahăr pudră;
  • 250 g mascarpone;
  • 250 ml smântână dublă;
  • 250 ml cafea espresso;
  • 170 ml vin Marsala (opțional);
  • 30-40 de degete de biscuiți tiramisu;
  • pudră de cacao pentru presărat sau 50 g ciocolată neagră rasă.

Mod de preparare: 1:

  1. Mai întâi trebuie să preparați espresso și să îi dați timp să se răcească puțin.
  2. Pentru crema mascarpone, într-un bol mare amestecați gălbenușurile de ou cu zahărul până devin palide și cremoase, apoi adăugați mascarpone la amestecul de ouă până se omogenizează bine. Apoi adăugați frișca la acest amestec.
  3. Apoi, într-un bol separat, bateți albușurile și adăugați-le la amestecul de mascarpone, smântână și ouă. Se pune o treime din amestecul de mascarpone, ouă și smântână într-o formă mare de aproximativ 23 cm pe 33 cm.
  4. Apoi, amestecați espresso și marsala într-un bol puțin adânc și înmuiați rapid biscuiții în acest amestec, apoi așezați-i peste amestecul de mascarpone și cremă din formă.
  5. Când primul strat este gata, se întinde următoarea treime din amestecul de mascarpone și cremă și apoi un alt strat de biscuiți. Puneți apoi ultimul strat de mascarpone și cremă, acoperiți vasul cu un capac și lăsați-l la rece în frigider timp de 24 de ore.
  6. Mary Berry recomandă, de asemenea, adăugarea de ciocolată rasă deasupra, dar puteți, de asemenea, să presărați doar pudră de cacao.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei