Secretul paski-ului aerisit și fraged la domiciliu: cum să faci aluatul perfect fără prea mult efort

Am adunat principalele secrete ale preparării aluatului care vor asigura rezultate perfecte chiar și fără experiență sau ingrediente scumpe

Vrei ca aluatul tău de Paște să fie aerisit, să nu fie învechit și să aibă acea aromă de „făcut în casă” pe care ți-o amintești din copilărie? Am adunat cele mai importante secrete pentru prepararea aluatului care vor asigura rezultate perfecte chiar și fără experiență sau ingrediente scumpe. RBC-Ucraina vă spune cum să faceți aluatul perfect pentru paski pufos și delicat.

Aluatul potrivit este baza

Secretul succesului începe cu aluatul clasic de drojdie. Dar în loc să turnați totul „cu ochiul liber”, folosiți proporții clare:

  • 500 g făină (asigurați-vă că cerneți)
  • 4 gălbenușuri de ou
  • 200 ml de lapte cald
  • 100 g unt topit
  • 100 g zahăr
  • 25 g drojdie proaspătă sau 7 g drojdie uscată
  • Vanilie, sultane, coajă de lămâie – după gust

Atenție specială la drojdie

Se face opara: se amestecă laptele, drojdia, o lingură de zahăr și puțină făină. Se lasă să stea timp de 20 de minute într-un loc cald. Se adaugă apoi restul ingredientelor.

Frământare – nu vă grăbiți

Aluatul trebuie să fie elastic și vioi. Frământați cu mâinile sau cu atașamentul mixerului timp de 10-15 minute. Apoi – lăsați-l să crească de două ori (1-1,5 ore la căldură).

Coacere: nu deschideți cuptorul!

Temperatura – 160-170 de grade, coaceți timp de 35-50 de minute, în funcție de formă. Nu deschideți cuptorul în primele 30 de minute pentru ca paski-ul să nu se „lase”.

Micile secrete ale bucătăriei

  1. Nu exagerați cu zahărul și untul – acestea îngreunează aluatul.
  2. Adăugați o lingură de alcool sau brandy – Paștele nu se va strica mai mult timp.
  3. Înmuiați sultanele în făină pentru a nu se depune la fund.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei