Salată de alge marine, calmar și ouă: o rețetă pentru un fel de mâncare sănătoasă

Salata nu numai că vă va decora masa, dar, de asemenea, vă va îmbogăți corpul cu vitamine și minerale

De obicei, algele de mare se mănâncă așa cum sunt, dar adăugați-le calmar, ouă, ierburi și veți obține o salată care vă va încânta cu aroma sa delicată neobișnuită.

Salata nu numai că vă va decora masa, dar vă va îmbogăți și organismul cu vitamine și minerale și este potrivită atât pentru meniul de zi cu zi, cât și pentru masa festivă.

Rețetă

Ingrediente:

  • alge marine murate 200 g
  • calamari congelați 2 buc. (mici)
  • ouă de găină 2 buc.
  • mărar 2 crenguțe
  • ceapă verde 0.5 buchet
  • ulei de măsline 1 lingură.
  • sare

Preparare:

  1. Clătiți calmarul, îndepărtați pielea și scoateți interiorul. Se pun în apă clocotită sărată și se fierb timp de patru minute. Se răcesc și se taie în felii.
  2. Se fierb ouăle timp de 10 minute de la punctul de fierbere. Se răcesc, se decojesc și se taie în cuburi de mărime medie.
  3. Clătiți verdețurile sub jet de apă, uscați-le cu un prosop de hârtie și tocați-le mărunt.
  4. Într-un bol, se combină algele, calamarii, ouăle, ierburile, se stropesc cu ulei de măsline și se amestecă.
  5. Așezați salata pe o farfurie plată sau într-un bol de salată.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei