Foto: din surse deschise
Plăcinta savuroasă pe pastă pufoasă este pentru 6 persoane
Primăvara este cu siguranță asociată cu căpșunile, așa că este timpul să faceți o plăcintă din pastă pufoasă cu căpșuni și brânză feta. Rețeta acesteia a fost împărtășită de nutriționistul Rhiannon Lambert, scrie Express.
Lambert a subliniat că aceste fructe de pădure sunt bogate în vitamina C, care ajută la „susținerea imunității și a sănătății pielii”, așa că cel mai bine este să le consumați proaspete. Pentru cei care doresc ceva mai consistent, nutriționistul a recomandat o rețetă de plăcintă sărată cu căpșuni și feta.
Rețeta
Ingrediente:
- 375 g de pastă pufoasă decongelată;
- 200 g brânză de vaci moale degresată;
- 1 lingură de arpagic tocat;
- 2 lingurițe frunze de cimbru;
- 125 g brânză feta;
- 125 g căpșuni decojite și tăiate felii;
- o picătură de oțet balsamic;
- frunze de rucola.
Preparare:
- Preîncălziți cuptorul la 200°C. Desfășurați foaia de aluat pe o tavă de copt.
- Se combină brânza moale, arpagic, cimbru și puțin piper negru; se întinde pe foaia de patiserie.
- Puneți deasupra feta și căpșunile și coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 25-30 de minute, până când partea de sus este aurie.
- Se servește fierbinte, stropită cu un strop de oțet balsamic și garnisită cu frunze proaspete de rucola.