Plăcintă rapidă cu căpșuni și feta: nutriționistul a împărtășit o rețetă pas cu pas

Foto: din surse deschise

Plăcinta savuroasă pe pastă pufoasă este pentru 6 persoane

Primăvara este cu siguranță asociată cu căpșunile, așa că este timpul să faceți o plăcintă din pastă pufoasă cu căpșuni și brânză feta. Rețeta acesteia a fost împărtășită de nutriționistul Rhiannon Lambert, scrie Express.

Lambert a subliniat că aceste fructe de pădure sunt bogate în vitamina C, care ajută la „susținerea imunității și a sănătății pielii”, așa că cel mai bine este să le consumați proaspete. Pentru cei care doresc ceva mai consistent, nutriționistul a recomandat o rețetă de plăcintă sărată cu căpșuni și feta.

Rețeta

Ingrediente:

  • 375 g de pastă pufoasă decongelată;
  • 200 g brânză de vaci moale degresată;
  • 1 lingură de arpagic tocat;
  • 2 lingurițe frunze de cimbru;
  • 125 g brânză feta;
  • 125 g căpșuni decojite și tăiate felii;
  • o picătură de oțet balsamic;
  • frunze de rucola.

Preparare:

  1. Preîncălziți cuptorul la 200°C. Desfășurați foaia de aluat pe o tavă de copt.
  2. Se combină brânza moale, arpagic, cimbru și puțin piper negru; se întinde pe foaia de patiserie.
  3. Puneți deasupra feta și căpșunile și coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 25-30 de minute, până când partea de sus este aurie.
  4. Se servește fierbinte, stropită cu un strop de oțet balsamic și garnisită cu frunze proaspete de rucola.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei