Gălbenușul va fi moale și cremos: cum sunt fierte ouăle în restaurantele high-end – rețineți trei secrete

Foto: din surse deschise

Ouăle gătite prin această metodă sunt ușor de decojit, nu se sparg în timpul gătitului scurt, iar aroma lor este mult mai bogată decât în metoda obișnuită

Cum puteți îmbunătăți aroma unui produs aparent atât de simplu precum un ou?

Există anumite subtilități ale fierberii ouălor care trebuie luate în considerare pentru a obține ouă cu gălbenușuri moi și cremoase și o aromă bogată.

  • Primul secret al gătirii la nivel înalt este alegerea ouălor din cea mai înaltă categorie – C0 sau D0 pentru gătire.
  • Al doilea secret este foarte simplu, dar este adesea uitat atunci când fierbeți ouă acasă. Acestea trebuie să fie turnate în apă rece, în timp ce sunt complet scufundate.
  • A treia nuanță are de-a face cu a nu fierbe ouăle timp de 10 minute pentru a se înmuia, așa cum fac adesea gospodinele, și a opri focul imediat după ce apa fierbe.

Ouăle se lasă în apă fierbinte timp de 10 minute și apoi se transferă în apă rece. Abia apoi pot fi scoase și decojite.

Ouăle gătite prin această metodă sunt ușor de decojit, nu se sparg în timpul fierberii scurte, iar aroma lor este mult mai bogată decât în metoda obișnuită. Gălbenușul devine delicat cremos.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei