Cum să fierbeți terciul de perle pentru a-l face moale și gustos: chiar și copiii îl vor mânca cu plăcere

Foto: din surse deschise

Desigur, pearlina cu unt este delicioasă, dar este mult mai interesantă atunci când este gătită cu aditivi diferiți.

Orez, hrișcă, fulgi de ovăz, bulgur și mei oamenii gătesc adesea, dar perlovka se găsește pe masă mult mai rar, deoarece mulți oameni cred că este dificil să o gătești rapid și delicios. De fapt, totul este mult mai ușor dacă știți câteva sfaturi utile.

Terciul de perle este adesea asociat în oameni cu amintiri neplăcute de la cantina școlii. Dar, de fapt, nu este doar o crupă utilă, ci și foarte gustoasă, merită doar să cunoașteți câteva trucuri simple. Îl puteți găti rapid chiar și fără înmuiere, dacă folosiți un secret sau tehnica potrivită.

Acum, pentru tehnică. Multicooker-scorovarka este un adevărat ajutor de bucătărie, reducând semnificativ timpul pentru gătitul oricăror feluri de mâncare, inclusiv perlovka. Este necesar să luați 200 g de groats, clătiți-l la apă curată, apoi puneți-l în castronul multicookerului, turnați 600 ml de apă, adăugați un vârf de sare și piper (dacă doriți). După gătire, puteți adăuga o bucată de unt pentru aromă.

În modul „Porridge”, supa de perle va fi gata în 20-25 de minute dacă aveți un multivarka-scoovarka. În caz contrar, va dura de două ori mai mult pentru un multicooker obișnuit. Dacă doriți ca terciul să fie crud, gătiți-l timp de 30 de minute într-o oală sub presiune sau o oră într-un multicooker obișnuit. Dacă nu aveți tehnica, puteți găti terciul de perle pe aragaz.

Pentru a face acest lucru, pentru o cană de perlină trebuie să luați 4 sau 5 căni de apă: mai puțină apă va face terciul sfărâmicios, iar mai multă – cremos. După ce ați spălat perlovka, turnați două pahare de apă peste ea, aduceți-o la fierbere și fierbeți timp de 5-7 minute. Apoi se scurge restul de apă. Apoi turnați din nou mălaiul cu 2-3 pahare de apă rece, adăugați condimentele, aduceți la fierbere, reduceți focul și fierbeți timp de 25 de minute, amestecând ocazional.

Desigur, perlovka cu unt este delicioasă, dar este mult mai interesantă atunci când este gătită cu aditivi diferiți. Puteți lua ciuperci, prăjiți morcovi și ceapă și apoi adăugați totul la perlovka în timpul gătitului. De asemenea, perfect combinat perlovka cu carne. Pentru o aromă mai intensă, puteți adăuga usturoi. Dacă doriți să faceți un terci dulce, încercați să adăugați mere și miere sau dovleac, zahăr și smântână. Există multe variante de gătit supă de perle, și de fiecare dată va fi mai interesant și mai gustos.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei