Cardiolog numit leguma nr. 1 pentru sănătatea inimii

Această legumă devine din nou la modă

Există o legumă gustoasă și ușor de gătit care poate contribui la îmbunătățirea sănătății inimii. Iar această legumă este varza de Bruxelles.

Eating Well scrie că cardiologul Carl Lavie Jr, MD, spune că această legumă este una dintre cele mai bune opțiuni pentru sănătatea inimii, chiar dacă „mulți oameni o trec cu vederea”.

Elana Natker, dietetician înregistrat, este de acord: „Varza de Bruxelles este o legumă adesea trecută cu vederea, dar sănătoasă pentru inimă din multe motive”.

Bogate în fibre

Fibrele sunt un nutrient important care lipsește multora dintre noi, iar varza de Bruxelles este bogată în ele. O porție de varză de Bruxelles conține 6 grame de fibre, ajutându-vă să obțineți cele 25-38 de grame recomandate necesare în fiecare zi.

Un studiu a constatat că o dietă bogată în fibre poate duce la modificări benefice ale bacteriilor intestinale care ajută la scăderea tensiunii arteriale.

Vitamina K

O porție de varză de Bruxelles gătită vă oferă de 2,5 ori cantitatea de vitamina K de care aveți nevoie pe zi.

Vitamina K este un nutrient cheie pentru arterele sănătoase, spune Natker. Potrivit U.S. National Institutes of Health, există o legătură între creșterea calcifierii arteriale și aportul inadecvat de vitamina K.

Nitrați

Conform cercetărilor, nitrații naturali care se găsesc în legume precum varza de Bruxelles pot avea efecte benefice asupra inimii dumneavoastră. Atunci când consumăm alimente care conțin nitrați naturali, organismul nostru îi transformă într-un compus numit oxid nitric, care ajută la dilatarea vaselor de sânge. Aceasta, la rândul său, permite sângelui să circule liber, reducând tensiunea arterială și îmbunătățind circulația.

Cercetările sugerează că combinația de nitrați și vitamina K poate explica de ce legumele crucifere, cum ar fi varza de Bruxelles, au efecte de scădere a tensiunii arteriale.

Vitamina C

O porție de varză de Bruxelles gătită furnizează aproape o zi din această vitamină antioxidantă. Aceasta nu este doar o veste bună pentru sistemul dumneavoastră imunitar. Vitamina C joacă un rol important în combaterea radicalilor liberi din organism, care distrug sănătatea inimii și duc la boli precum ateroscleroza. Ca și nitrații alimentari, vitamina C poate crește, de asemenea, producția de oxid nitric în organism.

Potasiul

O porție de varză de Bruxelles gătită conține aproximativ 10% din valoarea zilnică a acestui mineral.

Potasiul compensează efectele de creștere a tensiunii arteriale ale sodiului. Potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, acesta nu numai că ajută la scăderea tensiunii arteriale la persoanele cu hipertensiune, dar poate proteja și împotriva bolilor de inimă și a accidentelor vasculare cerebrale.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei