Zwickli este un aperitiv tradițional de Paște pentru mâncărurile din carne

O rețetă veche care cu siguranță vă va face plăcere

Zwickli este o gustare picantă și aromată făcută din sfeclă roșie și hrean, care se servește în mod tradițional cu mâncăruri din carne de Paște. Nu numai că completează aroma mâncărurilor, dar simbolizează și purificarea și renașterea. Shuba ne spune care este istoria acestui fel de mâncare și cum să îl preparăm corect.

Istoria originii zwickli

Zwickli este un fel de mâncare tradițional din vestul Ucrainei, popular mai ales printre ucrainenii din Galicia. Numele său provine din cuvântul german „Zwickel”, care înseamnă „picant” sau „arzător”.

În timpul Imperiului Austro-Ungar, acest fel de mâncare se găsea în bucătăriile comunităților poloneze și evreiești, dar a fost în familiile ucrainene unde a devenit cel mai răspândit.

Preparatele picante cu hrean sunt asociate în mod tradițional cu Paștele, deoarece simbolizează puterea credinței și victoria asupra dificultăților. Sfecla roșie simbolizează vitalitatea și sănătatea.Tsvikli – o gustare tradițională de Paște pentru mâncărurile din carne: o rețetă veche care cu siguranță îți va plăceaCum să faci Tsvikli de Paște după o rețetă veche (Foto: freepik.com)

Rețetă

Ingrediente:

  • Sfeclă roșie – 2 buc.
  • Hrean – 1 buc.
  • Lămâie, suc – după gust
  • Zahăr – după gustul dumneavoastră
  • Chimen uscat – după gust

Mod de preparare:

  1. Sfecla se spală, se învelește în folie și se coace în cuptor. Pentru sfecla tânără veți avea nevoie de aproximativ 40 de minute, pentru sfecla bătrână – puțin mai mult timp. De asemenea, puteți fierbe pur și simplu sfecla până se înmoaie.
  2. Rădăcina de hrean trebuie să fie spălată și decojită bine. Și apoi se dă pe o răzătoare medie. Nu merită să o luați pe una foarte fină, pentru că va fi mult suc.
  3. Radeți sfecla pe o răzătoare medie și amestecați-o cu hreanul. Proporția dintre hrean și sfeclă trebuie să fie astfel încât gustul să nu fie chiar moale, dar nici foarte mușcător.
  4. Se asezonează zwickli-ul cu oțet sau suc de lămâie. Se adaugă puțină sare și zahăr. În vechime, galicienii adăugau și puțin chimen la tsvikli, dar acest lucru este după gustul dumneavoastră.
  5. Se pune la frigider timp de 2-3 ore pentru a lăsa tsvikli-ul la infuzat.
  6. Conform regulilor de kashrut, tzvikli se consumă pur și simplu cu bucăți de carne. Această gustare este bună și pentru un sandwich – ungeți pâinea cu unt, puneți bucățile de carne și asezonați tzvikli.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei