Cook pilaf într-o tigaie poate fi pregătit pentru cină în zilele lucrătoare, deoarece rețeta nu necesită mult timp
Pilaful este gătit de obicei cu bucăți de carne, dar un astfel de pilaf cu chifteluțe din carne tocată este mult mai ușor și mai rapid de preparat, scrie Focus.
Gătitul pilaf într-o tigaie poate fi gătit pentru cină în zilele lucrătoare, deoarece rețeta nu necesită mult timp. Desigur, pilaful clasic este gătit cu carne tăiată în bucăți, dar va ieși foarte gustos și în acest fel.
Pilaf cu chiftele într-o tigaie
Ingrediente:
- orez cu bobul lung – 400 g;
- carne tocată – 600 g;
- morcovi – 300 g;
- ceapă – 200 g;
- căpățână de usturoi;
- ulei vegetal – 3 linguri;
- zira măcinată – 0,5 lingurițe;
- paprika uscată – 0,5 lingurițe;
- piper negru măcinat.
Preparare:
- Dacă vă preparați singuri carnea tocată, tăiați carnea de vită și de porc în bucăți mari și treceți-o prin mașina de tocat carne cu ochiuri fine. Sărați și piperați carnea tocată. Clătiți bine orezul cu apă rece până când apa este limpede. Se curăță ceapa pentru pilaf și se taie în jumătăți de inele. Morcovii se taie în paie.
- Într-o tigaie mare și adâncă, cu fundul și marginile groase, se încinge uleiul vegetal, se prăjesc morcovii. Adăugați ceapa tocată și prăjiți încă trei minute. Din carnea tocată rezultată, se formează bile mici – chifteluțe. Se pun în tigaia cu legumele prăjite. Se presară cu zither și paprika măcinată.
- Se prăjesc ușor bilele de carne tocată cu legumele timp de 5 minute la foc mediu. Se curăță căpățâna de usturoi de coaja superioară.
- Adăugați orezul în tigaia cu chiftelele și legumele. Netezește-l cu o spatulă de gătit. Turnați cu grijă apa fierbinte printr-o spumieră (trebuie să acopere orezul cu un strat de 2 cm). Se condimentează cu sare și piper.
- Se aduce la fierbere. Se străpunge orezul cu o țepușă de lemn până la fund în mai multe locuri. Se fierbe timp de 5 minute la foc mediu. Se înfige apoi o căpățână de usturoi în mijlocul stratului de orez din apă. Se reduce focul la mic.
- Acoperiți bine tigaia cu pilaful aproape gata. Fierbeți la foc mic timp de aproximativ 20 de minute. Orezul trebuie să devină moale, dar încă sfărâmicios. Se transferă cu grijă pilaful într-o grămadă pe un platou mare și se servește.