Citiți mai jos despre ce metodă de preparare a cafelei este vorba
Cafeaua este băutura preferată a milioane de oameni, dar știm cum ne afectează sănătatea modul în care este preparată? Studii recente au scos la iveală adevărul neașteptat că unele aparate de cafea pot prepara o băutură care conține substanțe nocive ce afectează negativ sistemul cardiovascular. Despre ce metodă de preparare a cafelei este vorba, scrie RBC-Ucraina.
Ce cafea este cea mai periculoasă?
Conform unui studiu publicat în European Journal of Preventive Cardiology, cea mai nocivă cafea este cafeaua nefiltrată, adică cafeaua preparată fără filtru. Acest lucru este valabil pentru cafeaua preparată într-un turbo, presă franceză sau pur și simplu într-o ceașcă.
De ce este periculoasă cafeaua nefiltrată?
Fapt este că cafeaua nefiltrată conține diterpene – cafestol și kahweol. Aceste substanțe cresc nivelul de colesterol „rău” din sânge, ceea ce crește riscul de boli cardiovasculare.
Cafeaua filtrată – o băutură sănătoasă?
Spre deosebire de cafeaua nefiltrată, cafeaua cu filtru preparată într-o cafetieră cu picurare sau folosind un filtru de hârtie s-a dovedit a fi sigură pentru sănătate. Filtrul reține diterpenele, astfel încât băutura le conține în cantități mult mai mici.
Este sănătos să beți espresso?
Espresso-ul, deși este preparat fără filtru, conține mai puțini diterpene decât cafeaua preparată cu un filtru turbo sau cu presa franceză. Acest lucru se datorează faptului că timpul de contact dintre apă și boabele de cafea într-o mașină de espresso este mult mai scurt.
Cafeaua solubilă: o alternativă periculoasă?
Deși cafeaua instant este comodă de preparat, aceasta poate conține și substanțe nocive, mai ales dacă este de proastă calitate. Procesul de fabricare a cafelei instant utilizează substanțe chimice care pot rămâne în băutură.
Care este cel mai sigur aparat de cafea?
Conform cercetărilor, cel mai sigur aparat de cafea este un aparat de cafea cu picurare sau orice alt dispozitiv care utilizează un filtru de hârtie.