Foto: din surse deschise
Un astfel de borscht poate fi gătit cu bulion de ciuperci
Potrivit acestei rețete vechi, borșul iese foarte gustos și are o culoare incredibilă. Rețeta de borș pentru polii de post a fost împărtășită pe site-ul Buffet.
Un astfel de borscht poate fi gătit pe bulion de ciuperci. Ciupercile de pădure proaspete și ciupercile uscate sunt potrivite pentru acest lucru. Puteți folosi atât legume proaspete, cât și congelate pentru prăjit.
Borscht de post Polessky
Ingrediente:
- cartofi – 3-4 buc;
- o jumătate de morcov mediu;
- o ceapă mică;
- o sfeclă medie;
- ardei gras;
- varză murată cu saramură – 200 g;
- miere – 1-2 linguri. l;
- pastă de tomate – 2 linguri. l;
- ulei de floarea soarelui – 1 lingură. l;
- sare și piper – după gust.
Mod de preparare: 1:
- Mai întâi trebuie să pregătiți un bulion pe bază de sfeclă roșie: curățați legumele, turnați apă și fierbeți timp de 40 de minute până se înmoaie. Apoi, este necesar să adăugați jumătate de ceapă în oală.
- Tăiați cartofii în cuburi mici și trimiteți-i la bulionul de sfeclă roșie.
- Tăiați morcovii în paie și adăugați-i, de asemenea, în bulion.
- Pregătiți stir-fry-ul: tăiați în cubulețe jumătate din ceapă și jumătate din ardeiul gras și sotați-le cu o lingură de ulei într-o tigaie. După 3-5 minute adăugați pasta de tomate și continuați să sotați încă 2-3 minute.
- Din bulionul pentru borș slab trebuie să scoateți sfecla roșie, să o lăsați să se răcească și să o tăiați în bucăți. După aceea, se întoarce sfecla cu friptura în bulion.
- Când legumele sunt gata, adăugați varza la borș, gătiți timp de 3 minute și gustați. Acum puteți adăuga miere, sare și condimente după gust. Vă recomandăm să lăsați borșul la infuzat timp de 20 de minute.